Ledenjački tečaj 09 (2012)



Deveti ledenjački tečaj je održan u prvom predviđenom terminu od 05. do 07. listopada 2012. godine. Lokacije tečaja su ostale iste kao i prethodnih godina - ZentralOst alpe-Hohe Tauern- Pasterze ledenjak-Oberwalderhütte-a (2973m).
Moramo se prisjetiti da su tečajem te godine prevagu u brojnosti sudionika preuzele žene što nas je stvarno razveselilo što zbog vrijednog rada na terenskim vježbama a i vedrom duhu koji je bio prisutan na lokaciji bivanja. Na pristupnom djelu ledenjaka do Oberwalderhütte za vrijeme kretanja u ledenjačkom navezu, jednom od instruktora se dogodila ruptura mišića potkoljenice pa smo mu dali ulogu domaćina zimske sobe a jednu kolegicu kojoj ovim putem posebno zahvaljujemo smo angažirali da bude aktivan sudionik vježbi na ledenjaku. Hvala još jednom!
Moramo napomenuti da je u dolasku na ledenjak bilo poprilično toplo ali kao i svaki put vjetar učini svoje trikove pa nema prostora za preveliko opuštanje u popodnevnim satima. Slijedeći dan je bio nastavak popodnevnih meteo uvjeta pa je izvedena kraća tura na "obližnji" Mittlerer Bärenkopf (3358m).
Foto arhiva > Ledenjački tečaj 09

Comments

Popular posts from this blog

Ledenjački tečaj 13 (2018)

Ledenjački tečaj 01 (2004)