Ledenjački tečaj 10 (2014)




Deseti ledenjački tečaj je izveden u vremenu od 04. do 05. listopada 2014. godine. Godinu dana ranije iako je raspis tečaja objavljen javno i dijelom provedena organizacija, dali  smo prednost novoj inicijativi Komisije za vodiče HPS-a koja je na istoj lokaciji u istom uobičajenom terminu organizirala ledenjački seminar za vodiče HPS-a prema planu i programu Vikend ledenjačkog tečaja, te smo na poziv komisije poslali i jednog od naših članova Vodičke službe da sudjelovanjem podrži seminar.
Te godine na tečaju do ovog zapisa imali smo najmanji broj sudionika polaznika tečaja ali je to zapravo i dalo neku određenu dozu intimnije atmosfere gdje je više vremena za promišljanje i uživanje u stvarno inspirativnom planinskom okruženju.
Tečaj je izveden sa obaveznim vježbama kretanja i spašavanja iz ledenjačkih pukotina, a drugi dan poluoblačnog vremena smo odlučili izvesti uspon na Mittlerer Bärenkopf (3358m), uspješno. Kratki apel čitateljima i budućim polaznicima tečaja; radi normalnijeg bivanja u ledenjačkim uvjetima potrebno je planirati primjerenu i višeslojnu planinarsku odjeću i obuću koja odbija vlagu i štiti od vjetra i hladnoće. Hvala što ste bili sa nama, radujemo se novim susretima.


Foto arhiva > Ledenjački tečaj 10



Comments

Popular posts from this blog

Ledenjački tečaj 13 (2018)

Ledenjački tečaj 01 (2004)